Quantcast
Στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης παρουσιάστηκε η επένδυση του Ελληνικού - enikonomia.gr
share

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης παρουσιάστηκε η επένδυση του Ελληνικού

δημοσιεύτηκε:

Έγινε σήμερα παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την ανάπλαση του Ελληνικού στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) από τη Lamda Development.

Η παρουσίαση είθισται να πραγματοποιείται πριν από την έναρξη της Διαδικασίας Διαβούλευσης, ενώ έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας, Πέτης Πέρκα, στην οποία και υπάγεται το Γραφείο Ελληνικού, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Παρόντες ήταν όλα τα μέλη του ΚΣΔ (οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων), υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων, ο επενδυτής με τους συμβούλους έργου – μελετητές του, το ΤΑΙΠΕΔ, η Ελληνικόν ΑΕ, μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και οι Δήμαρχοι Ελληνικού και Αλίμου.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μια πρώτη αναλυτική ενημέρωση από τη Lamda και τους μελετητές της για το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, με έμφαση στην ιδέα και την έμπνευση της ανάπλασης.

Πρώτα παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από την Foster and Partners με την ιδέα του σχεδιασμού. Ακολούθησε η πολεοδομική τεκμηρίωση του ΣΟΑ, αναλύοντας θέματα πολεοδομικής φύσεως (χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κλπ.). Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των κυρίων σημείων της ΣΜΠΕ με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων και τέλος παρουσιάστηκε η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.