Quantcast
Στρατηγική συνεργασία Κοπελούζου με RF Energy για υπεράκτια αιολικά - enikonomia.gr
share

Στρατηγική συνεργασία Κοπελούζου με RF Energy για υπεράκτια αιολικά

δημοσιεύτηκε:

Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων συμφώνησαν ο όμιλος Κοπελούζου με την R.F. Energy Α.Ε.

Η Elica Group Α.Ε., θυγατρική του ομίλου Κοπελούζου, και η R.F. Energy έχουν συστήσει ήδη κοινή εταιρεία, για την υλοποίηση επενδύσεων σε υπεράκτια αιολικά σταθερής βάσης, συνολικής ισχύος 850 MW, στο Βόρειο Αιγαίο.

Η RF Energy, στην οποία συμμετέχουν με 50-50, η First Energy Holdings Ltd, συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη και η FG Europe Α.Ε. του Γιώργου Φειδάκη, διαθέτει άδειες για 500 MW. Η Elica, από την άλλη, έχει έτοιμα αδειοδοτημένα έργα 216 MW, στα οποία θα προσθέσει και νέα, ώστε να φθάσουν συνολικά στα 350 MW.

Την είδηση για τη συνεργασία των δύο εταιρειών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου Δημήτρης Κοπελούζος, κατά τη χθεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους. Το deal αναμένεται να λάβει «σάρκα και οστά» με το νέο νομοσχέδιο για την ενέργεια, το οποίο προβλέπεται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση στις επόμενες εβδομάδες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το κόστος γι’ αυτή την κατηγορία των υπεράκτιων υπολογίζεται σε 2,5 εκατ. ευρώ τη μεγαβατώρα, συνεπώς, ανέρχεται σε μερικά δισεκατομμύρια.

Πηγή: euro2day.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.