Quantcast
Συμφωνία ΑΔΜΗΕ και ESO EAD για διπλή τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας με οπτικές ίνες - enikonomia.gr
share

Συμφωνία ΑΔΜΗΕ και ESO EAD για διπλή τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας με οπτικές ίνες

δημοσιεύτηκε:

Η επιτάχυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Grid Telecom (που είναι θυγατρική του ΑΔΜΗΕ για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες)  και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Βουλγαρίας ESO EAD, συζητήθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη της διοίκησης του ESO EAD στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, η Grid Telecom και ο ESO EAD σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις οπτικές ίνες που είναι εγκατεστημένες στις δυο Γραμμές Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας. Έτσι μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία της ψηφιακής λεωφόρου Balkans Digital Highway που συνάδει με τους στόχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μέσω των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δυο εταιρείες έχουν θέσει ως κοινό στρατηγικό στόχο την εμπορική εκμετάλλευση των διαθέσιμων δικτύων οπτικών ινών και άλλων υφιστάμενων υποδομών, δημιουργώντας νέες ροές εσόδων από επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χονδρική αγορά διεθνών τηλεπικοινωνιών.

Επιδίωξη είναι η κατασκευή ενός εναλλακτικού περιφερειακού δικτύου τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, με γεωγραφικά συντομότερη όδευση και εξαιρετικά χαμηλή απόκριση σε σχέση με υφιστάμενα παραδοσιακά δίκτυα, προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια, ισχυρή εφεδρεία και εναλλακτικές διασυνδέσεις με υπερυψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.