Quantcast
Συμμετοχή της Ελλάδας στον «Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας» της Shell - enikonomia.gr
share

Συμμετοχή της Ελλάδας στον «Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας» της Shell

δημοσιεύτηκε:

Στον διαγωνισμό τεχνολογικής καινοτομίας, «Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας» της Shell,  που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου έως 24 Μαΐου, θα συμμετάσχουν και Έλληνες   φοιτητές των σχολών Μηχανολογίας , στο πλαίσιο γιορτής 30 ετών καινοτομίας.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό, θα συμμετάσχουν 230 ομάδες φοιτητών των σχολών Μηχανολογίας, που προέρχονται από 30 χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να διευρύνουν τα όρια της ενεργειακής απόδοσης στην αυτοκίνηση.

Ο  διαγωνισμός λειτουργεί για τους φοιτητές ως μια πλατφόρμα, για να δοκιμάσουν τα οχήματα που έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οι ίδιοι.

Οι ομάδες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και φέτος στο διαγωνισμό, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, παρά την συνεχιζόμενη κρίση.

Το παρών θα δώσουν τρεις ομάδες από τα ακόλουθα εκπαιδευτικά ιδρύματα:  Η ομάδα «Προμηθέας» (από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), η ομάδα «TUC Eco Racing» (από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης), η ομάδα «Poseidon» (από το Τμήμα Μηχανολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.