Quantcast
Τιτάν: Επιστροφή στα κέρδη μετά από δύο χρόνια ζημιών - enikonomia.gr
share

Τιτάν: Επιστροφή στα κέρδη μετά από δύο χρόνια ζημιών

δημοσιεύτηκε:

Στην κερδοφορία επέστρεψε μετά από δύο ζημιογόνα έτη ο όμιλος Τιτάν, καθώς για το 2014 τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 30,9 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν για το 2014 στα 30,9 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 36,1 εκ. ευρώ για το 2013.

Παράλληλα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2014 ανήλθε σε 1,158 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 2,7% σε σύγκριση με το 2013.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 2,6% στα 182 εκ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους διαμορφώθηκαν στα 31 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών€36 εκ.ευρώ το προηγούμενο έτος. Θετική επίδραση στα λειτουργικά αποτελέσματα είχαν η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς των ΗΠΑ, η βελτίωση της ελληνικής αγοράς και η καλύτερη απόδοση των αγορών της Τουρκίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στον αντίποδα, σημαντική κάμψη σημείωσαν τα αποτελέσματα στην Αίγυπτο, όπου η παρατεταμένη έλλειψη φυσικού αερίου μείωσε κατακόρυφα την παραγωγή των εργοστασίων.

Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος πραγματοποιεί στην Αίγυπτο σημαντικές επενδύσεις με στόχο τη χρήση στερεών και δευτερογενών καυσίμων και τη σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του παραγωγικού του δυναμικού.

Το καθαρό αποτέλεσμα ενισχύθηκε σημαντικά από την ενδυνάμωση του δολαρίου και της αιγυπτιακής λίρας έναντι του ευρώ.

Το 4ο τρίμηνο του 2014 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 12% ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους ανήλθαν σε 0,4 εκ. ευρώ, έναντι ζημίας 21,5 εκ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.