Quantcast
Τράπεζα Πειραιώς: Προχωράει η ίδρυση Ιδιωτικού Επενδυτικού Ταμείου - enikonomia.gr
share

Τράπεζα Πειραιώς: Προχωράει η ίδρυση Ιδιωτικού Επενδυτικού Ταμείου

δημοσιεύτηκε:

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της τράπεζας Πειραιώς με funds πριοκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία με την σύσταση ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου, με αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των ΜμΕ.

Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας Μιχάλη Σάλλα, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015.

Οι κ.κ. Ανθ. Θωμόπουλος, Ν. Καραμούζης , Λ. Παπακωνσταντίνου και άλλα στελέχη της τράπεζας βρίσκονται στο Λονδίνο προκειμένου να έχουν συναντήσεις με funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο επενδυτικό ταμείο.

Στόχος των επαφών είναι να επιλεγεί το fund που θα συμμετέχει από κοινού με την Πειραιώς στο Ταμείο. Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση διάρκειας έως και 7 ετών επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια 200 περίπου μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών με τζίρο από 5 μέχρι και 75 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.