Quantcast
Βγαίνει από το περιθώριο η μετοχή της ΤΙΤΑΝ- Υψηλό δωδεκαμήνου - enikonomia.gr
share

Βγαίνει από το περιθώριο η μετοχή της ΤΙΤΑΝ- Υψηλό δωδεκαμήνου

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλά δώδεκα μηνών έχει αναρριχηθεί η μετοχή της ΤΙΤΑΝ έπειτα από αρκετούς μήνες περιθωριοποίησης μετά την ενημέρωση που πραγματοποίησε για τα ετήσια αποτελέσματα χρήσης 2022. Η ΤΙΤΑΝ που δεν συνηθίζει σε τέτοιες κινήσεις προφανώς για αναστρέψει μια καλή χρηματιστηριακή εικόνα ανακοίνωσε πως τα μη ελεγμένα στοιχεία για το 2022 δείχνουν πωλήσεις πάνω από 2,25 δισ. ευρώ και EBITDA 330 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2021.

Και αυτό διότι το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης 2022 ήταν εξαιρετικό με τον καθαρό δανεισμό να μειώνεται κάτω των 800 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης από 912 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του τρίτου τριμήνου και ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς κέρδη EBITDA είναι 2,4x.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι τα προσωρινά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του τέταρτου τριμήνου ανέρχονται σε €98 εκατ. (περίπου €42 εκατ. υψηλότερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2021) χάρη στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας κυρίως στις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2022 στις 22 Μαρτίου 2023, ενώ προγραμματίζεται την ίδια ημέρα τηλεδιάσκεψη. Η εταιρεία επίσης αρχίζει  νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους €10 εκατ.

Οι επενδύσεις του Ομίλου το 2022 έφτασαν τα 220 εκατ. ευρώ περίπου. Από αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα, όπως εξήγησε, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ αναμένει υψηλές αποδόσεις οι οποίες θα αποτυπωθούν το 2023 αλλά κυρίως το 2024 οπότε και αναμένεται ισχυρή άνοδος της αγοράς τσιμέντου παγκοσμίως.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.