Quantcast
Vodafone και Ιdea Cellular δημιουργούν τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως - enikonomia.gr
share

Vodafone και Ιdea Cellular δημιουργούν τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως

δημοσιεύτηκε:

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως πρόκειται να προχωρήσουν η βρετανική Vodafone Group και η Idea Cellular, οι οποίες συμφώνησαν σήμερα να συγχωνεύσουν τις μονάδες τους στην Ινδία, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν έναν πόλεμο τιμών που ξεκίνησε ένας νέος αντίπαλος, η Reliance.

Σύμφωνα με το CNBC, ο όμιλος Vodafone – Idea θα έχει περίπου 400 εκατ. πελάτες ή 35% μερίδιο αγοράς με εκτιμώμενη αξία ύψους 12,66 δισ. δολάρια για την Vodafone και περίπου 11 δισ. δολάρια για την Idea.

«Η συγχωνευμένη μονάδα θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο ώστε να μπορεί να έχει πιο ανταγωνιστική θέση», ανέφερε η Idea σε ανακοίνωσή της.

Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας «βυθίστηκε» όταν εμφανίστηκε νέος παίκτης στην αγορά – η Reliance Jio Infocomm – με δίκτυο 4G και κόστος δημιουργίας πάνω από 20 δισ. δολάρια από τον πιο πλούσιο ινδό επιχειρηματία Mukesh Ambani.

«Η ενοποίηση αυτή είναι μια πολυαναμενόμενη και ευπρόσδεκτη εξέλιξη στον πολιορκούμενο τομέα των τηλεπικοινωνιών», δήλωσε ο Arpita Pal Agrawal, αναλυτής τηλεπικοινωνιών της PwC Ινδίας.

«Θα συμβάλει στην λειτουργική αποτελεσματικότητα και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες», πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Idea σημείωσαν άνοδο 14,25% αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης, αλλά τα κέρδη αντιστράφηκαν, καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το πώς η νέα μονάδα θα αυξήσει την αξία των μετοχών της εταιρείας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.