Quantcast
Βουτιά 19% της μετοχής του Twitter προκάλεσε η εκκαθάριση των λογαριασμών του - enikonomia.gr
share

Βουτιά 19% της μετοχής του Twitter προκάλεσε η εκκαθάριση των λογαριασμών του

δημοσιεύτηκε:

To Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι έχασε 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες στο δεύτερο τρίμηνο και προειδοποίησε ότι ο αριθμός τους μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται, προκαλώντας τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση της μετοχής της από το 2016.

Η μετοχή του Twitter έκανε βουτιά 19% στα 34,75 δολάρια και είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 6 Οκτωβρίου 2016. Η πτώση αυτή ακολούθησε αντίστοιχη βουτιά του Facebook χθες, όταν η μετοχή του κατρακύλησε επίσης σχεδόν 19% μετά τις δηλώσεις από την εταιρεία ότι τα περιθώρια κέρδους της θα μειωθούν τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η δουλειά που κάνει για την εκκαθάριση ανεπιθύμητων λογαριασμών του Twitter έχει επίπτωση στον αριθμό των χρηστών στο δεύτερο τρίμηνο και ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους ύποπτους λογαριασμούς και να περιορίσει τους λόγους μίσους και άλλο βίαιο περιεχόμενο.

Οι καταγγελίες για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, με τη διάδοση παραπλανητικού ή διχαστικού περιεχομένου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν καταστήσει κρίσιμης σημασίας για το Twitter το θέμα της βελτίωσης του ελέγχου των λογαριασμών και του περιεχομένου.

Όπως και το Facebook, που είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του, το Twitter βρίσκεται υπό πίεση σε αρκετές χώρες να αποκλείσει λόγους μίσους, περιεχόμενα βίας και παραπληροφόρηση, να προστατεύει καλύτερα τα στοιχεία των χρηστών και να ενισχύει τη διαφάνεια αναφορικά με την πολιτική διαφημιστική δαπάνη.

Πηγή πληροφοριών: Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.