Quantcast
Χ.Α.: Μείωση κερδών 15% στο πρώτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Χ.Α.: Μείωση κερδών 15% στο πρώτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 15% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του  Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών  το πρώτο τρίμηνο του 2015. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή υπολογίζονται σε 0,05 ευρώ έναντι 0,08 ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2014.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 10,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ μετά την αφαίρεση του πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε  σχετική ανακοίνωση, παρά την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στις αγορές αξιών και παραγώγων το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα είναι μειωμένα, κυρίως, λόγω του μειωμένου σε σχέση με πέρυσι αριθμού εταιρικών γεγονότων από εισηγμένες εταιρείες (αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, νέες εισαγωγές, κλπ) και της μείωσης της κεφαλαιοποίησής τους, λόγω της πτώσης των τιμών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.