Quantcast
Χρ. Σακελλαρίδη: Ανάγκη για δράσεις στήριξης των εξαγωγών - enikonomia.gr
share

Χρ. Σακελλαρίδη: Ανάγκη για δράσεις στήριξης των εξαγωγών

δημοσιεύτηκε:

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ανταλλαγή απόψεων επί των προτεραιοτήτων της Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας, περιελάμβανε η συνάντηση της Προέδρου του ΠΣΕ, κας Χριστίνας Σακελλαρίδη, με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Γεώργιο Τσίπρα, που έλαβε χώρα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Τσίπρας, που ξεκίνησε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, σειρά επαφών με τους συλλογικούς φορείς της εξωστρέφειας, έλαβε εκτενές υπόμνημα προτάσεων από την Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, σχετικά με την ανάληψη δράσεων και τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ουσιαστική υποστήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «έγινε μία εποικοδομητική και διεξοδική συζήτηση, με τον κ. Τσίπρα, η αρμοδιότητα του οποίου, ως Γενικού Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, βρίσκεται στον πυρήνα της Εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη περίοδο. Είναι εξαιρετικά σημαντική η διαβεβαίωση του κυρίου Γενικού για την προτεραιότητα της εξωστρέφειας ως αναπτυξιακής πολιτικής και η διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών συνολικά να συνεργαστεί με τους συλλογικούς φορείς και να χορηγήσει πολύτιμη αιγίδα σε δράσεις που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στη δικτύωση Ελλήνων Εξαγωγέων με ξένους αγοραστές, καθώς και στην προώθηση διμερών επαφών με κρίσιμες αγορές-στόχους για τα ελληνικά προϊόντα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα, θα συνεργαστεί στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ και ειδικά τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας για την άμεση καταγραφή προκλήσεων και εμποδίων ή αντικινήτρων εξωτερικού εμπορίου στις διμερείς εμπορικές σχέσεις με χώρες που εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική για τις ελληνικές εξαγωγές και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με την κυρία Σακελλαρίδη «ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας αποκτάει παγκοσμίως ολοένα και αυξανόμενη κρισιμότητα για το διεθνές εμπόδιο. Είναι απαραίτητη λοιπόν η αξιοποίηση τεχνογνωσίας και εμπειρίας, τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και συλλογικών φορέων της εξωστρέφειας, προκειμένου να ενεργοποιηθούν δράσεις, που θα θέτουν την στήριξη των εξαγωγών, στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

 

Την Τετάρτη η Γεν. Συνέλευση

 

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων θα πραγματοποιηθεί στις  20 Μαΐου 2015 στο κτίριο του ΕΒΕΑ, όπου θα παρουσιαστεί ο Απολογισμός του έτους 2014,ο Προϋπολογισμός του 2015 αλλά και το Πρόγραμμα Δράσεων του Συνδέσμου για το προσεχές 12μηνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Χριστίνα Σακελλαρίδη θα αναφερθεί στην Γενική Συνέλευση  σε διάφορα θέματα όπως: στις τάσεις του εξωτερικού εμπορίου της χώρας, αλλά και στις επικείμενες δράσεις του ΠΣΕ, που έχουν στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας της χώρας.

Στην εν λόγω συνέλευση θα μιλήσουν τα μέλη του Συνδέσμου για τις ακόλουθες ενότητες: «την άμεση εξαγωγική  προτεραιότητα», και «την υποβολή προτάσεων εκ μέρους των εξαγωγικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του διεθνούς εμπορίου σήμερα».

Θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕ, (ο οποίος θα έχει 4ετή θητεία στο αξίωμα του).

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.