Quantcast
Υπ. Οικονομίας: Έγκριση συγχώνευσης Ε. Παΐρης - Polypack - enikonomia.gr
share

Υπ. Οικονομίας: Έγκριση συγχώνευσης Ε. Παΐρης – Polypack

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών “Ε. Παΐρης Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πλαστικών” και “Πολυπάκ Polypack Βιομηχανία Πλαστικών και Ειδών Συσκευασίας Ανώνυμος Εταιρεία”, με απορρόφηση της δεύτερης, από την πρώτη όπως αναφέρει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με το ιστορικό της εταιρίας στη σελίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η ιστορία της εμπλοκής της οικογένειας Παΐρη με τα πλαστικά αρχίζει από το 1954 με την παραγωγή πλαστικών ανακλαστήρων ποδηλάτων και διακοσμητικών από πλαστικό στο Μεταξουργείο από το Μανώλη Παΐρη. Το 1962 μεταφέρεται στο Μοσχάτο σε έναν βιοτεχνικό χώρο, όπου αρχίζει δειλά την αυτοματοποίηση της παραγωγής φιαλών, αγοράζοντας το 1962 την πρώτη φυσητή μηχανή, γερμανικής τεχνολογίας, για την κατασκευή φυσητού μπουκαλιού. Δύο χρόνια αργότερα δημιουργεί τον πρώτο του συνεταιρισμό με τη μορφή εταιρίας περιορισμένης ευθύνης με έδρα τον Ταύρο. Το εμπόρευμά του πλέον μπαίνει στα ράφια των καταναλωτών.

Ύστερα από δύο έτη ο συνεταιρισμός σταματά τη δράση του και το 1968 ο Μανώλης Παΐρης δημιουργεί στα Καμίνια του Πειραιά μια καινούρια μονάδα παραγωγής φιαλών και πωμάτων, η οποία το 1974 τροποποιείται σε ανώνυμη με την επωνυμία “Ε.Παΐρης Α.Β.Ε.Ε.”. Το 1980 μεταφέρθηκε στις σημερινές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο Αττικής και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς παραγωγής πλαστικής συσκευασίας καλύπτοντας τομείς βιομηχανίας όπως λιπαντικών, τροφίμων κλπ.

Το 1996 η εταιρεία πιστοποιείται με το ISO 9001:2000.

Το 1997 η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Tο 1998 πιστοποιείται ως πανευρωπαϊκός προμηθευτής της πολυεθνικής εταιρείας Unilever.

To 2001 αγοράζει την ανταγωνιστική εταιρεία Polypack AE και προσθέτει νέες γραμμές παραγωγής σάκων απορριμάτων.

To 2002 ιδρύει την εταιρεία EPSH με τη συνεργασία της νορβηγικής εταιρείας Elopak, έναν από τους leader της αγοράς χάρτινης και πλαστικής συσκευασίας, κατασκευάζοντας εργοστάσιο παραγωγής φιαλών και πωμάτων γάλακτος και χυμών στο Αιγίνιο Πιερίας.

To 2004 εγκαθιστά νέο πληροφορικό σύστημα (SAP/R3) για την καλύτερη παρακολούθηση των επιχειρηματικών διαδικασιών.

Από το 2006 η εταιρεία διαθέτει πιστοποίηση UN (10Lt, 20Lt) και CRC (Child Resistant Closure) για την παραγωγή προϊόντων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.