Quantcast
Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το πέμπτο success story αν παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το πέμπτο success story αν παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους ή μια μείωση της ονομαστικής αξίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ την Τετάρτη, προσθέτοντας πως αν η Αθήνα συνεχίσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων θα είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί ομαλά από τις αγορές.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το πέμπτο success story αν παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων. Έχει γίνει πολύ πρόοδος στην Ελλάδα, κάτι που δεν αναγνωρίζεται πάντα στη Γερμανία» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε εκδήλωση του CDU στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως ο ESM μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε μια αναδιάρθρωση χρέους στο μέλλον, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι επιφυλακτικός σε μια αυτόματη επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

«Αυτό θα είχε σαν στόχο την δημιουργία ενός αξιόπιστου πλαισίου για διαπραγματεύσεις αναδιάρθρωσης χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές» ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ. Υπογράμμισε ότι ο ESM θα μπορούσε να παίξει το ρόλο ενός «ουδέτερου συντονιστή διαπραγματεύσεων».

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη λέξη «διαπραγματεύσεις», γιατί είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την πρόταση για αυτόματες επιμηκύνσεις ωριμάνσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.