Quantcast
Νεφελούδης: Ποιες κλαδικές συμβάσεις εργασίας θα επεκταθούν - enikonomia.gr
share

Νεφελούδης: Ποιες κλαδικές συμβάσεις εργασίας θα επεκταθούν

δημοσιεύτηκε:

Την επέκταση και άλλων κλαδικών συμβάσεων εργασίας προανήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», είπε ότι, στο νέο “πακέτο” συμβάσεων θα περιλαμβάνονται η Ένωση Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών, οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, η καπνοβιομηχανία, τα ζαχαρώδη μικρομεσαίες και βιομηχανικές επιχειρήσεις επιχειρήσεις και οι μεσίτες των ασφαλιστικών εταιριών.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι δεν προϋπόθεση, για να προχωράει η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, η παράδοση του μητρώου των εργοδοτικών ενώσεων σε εμάς, εάν δεν το παραδώσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάνουμε αυτεπάγγελτα αναζήτηση με ίδια μέσα των μελών τους και προχωράμε», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ότι τώρα ο εργαζόμενος στον τουριστικό κλάδο έχει ένα κανονιστικό πλαίσιο που τον προστατεύει. Έχει μια σύμβαση κλαδικού χαρακτήρα. Εμείς νομοθετήσαμε την κυριαρχία των κλαδικών στις επιχειρησιακές συμβάσεις. Άρα υπάρχει ένα εθνικό πλαίσιο κανονιστικών όρων για τον χώρο των ξενοδοχείων που λέει πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι, τι επιδόματα παίρνουν, τι ωράριο εργασίας έχουν, καθορίζει όλη την εργασιακή τους ζωή στο ξενοδοχείο.

Μοιράσαμε αυτή την κλαδική σύμβαση παντού, υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας άρα ο καθένας μπορεί να μπει, να την βρει και να την πάρει. Πρέπει επίσης να τσεκάρουν εάν μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ έχουν αναγγελθεί οι νέοι μισθοί και οι νέοι όροι εργασίες. Πρέπει να ελεγχθεί αυτό και θα ελεγχθεί μέσω του ΣΕΠΕ μέχρι να δώσουμε στον εργαζόμενο το δικαίωμα να ελέγχει τα στοιχεία αυτά στο ΕΡΓΑΝΗ. Αν δεν έχουν γίνει οι αναρτήσεις θα πέσει πρόστιμο, πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.