Quantcast
Δικαστική απόφαση- ανάσα: Ολική διαγραφή χρέους 153.149 ευρώ σε οφειλέτη - enikonomia.gr
share

Δικαστική απόφαση- ανάσα: Ολική διαγραφή χρέους 153.149 ευρώ σε οφειλέτη

δημοσιεύτηκε:

Σε μια απόφαση- ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες, που μπορούν πλέον να διεκδικήσουν διαγραφή χρεών από τις τράπεζες, προχώρησε η Δικαιοσύνη με τη συνδρομή επιστημόνων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών για μια οφειλέτρια που χρωστούσε 153.149 ευρώ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο προχώρησε στην ολική διαγραφή του χρέους, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία της οφειλέτριας, την περιουσιακή και την οικογενειακή της κατάσταση, καθώς και τα προβλήματα με την υγεία της και έκρινε ότι η αδυναμία αποπληρωμής δεν οφείλεται σε δόλο και πως η οικονομική κατάστασή της δεν πρόκειται να βελτιωθεί εξαιτίας της κρίσης.

“Η δικαστική αυτή απόφαση, της οποίας τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι άλλη μια απόδειξη της κοινωνικής λειτουργίας που επιτελεί ο γνωστός ως “νόμος Κατσέλη”. Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης της υπερχρέωσης, με κοινωνικά κριτήρια, προστατεύοντας ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης με την ταυτόχρονη διάσωση της κύριας κατοικίας του υπερχρεωμένου οφειλέτη” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών.

Επιπλέον, τονίζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή, απέχουν πολύ από τη διασφάλιση των ανωτέρω κεκτημένων και αποσκοπούν περισσότερο στη διάσωση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Δημοκρατία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.