Quantcast
Πρωταθλητές στη "Χρυσή Βίζα" οι Κινέζοι - Βροχή οι επενδύσεις σε ακίνητα - enikonomia.gr
share

Πρωταθλητές στη “Χρυσή Βίζα” οι Κινέζοι – Βροχή οι επενδύσεις σε ακίνητα

δημοσιεύτηκε:

Πρωταθλητές στο πρόγραμμα “Χρυσή Βίζα” την οποία αποκτούν όσοι επενδύουν σε ακίνητα στη χώρα, αναδεικνύονται οι Κινέζοι. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από το 2013 έως το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι επενδυτές- πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. που απέκτησαν άδεια παραμονής στη χώρα μας μέσω του προγράμματος ανήλθαν σε 4.154, ενώ οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής, περιλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών των αγοραστών αφορούν σε 11.445 άτομα.

Από το σύνολο των 4.154 αδειών η πλειονότητα (58%) έχει χορηγηθεί σε 2.416 Κινέζους επενδυτές, στη δεύτερη θέση με 428 άδειες βρίσκονται οι Ρώσοι και ακολουθούν οι Τούρκοι με 402 άδειες διαμονής. Έπονται η Αίγυπτος με 129 άδειες, ο Λίβανος με 122, το Ιράν με 88, η Ουκρανία με 84, το Ιράκ με 80, η Ιορδανία με 69, η Συρία με 55 ενώ 282 άδειες έχουν δοθεί σε πολίτες άλλων χωρών.
Στην αυξημένη ζήτηση ακινήτων στην Αθήνα από Κινέζους αναφέρεται και πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters με τίτλο “Ψάχνοντας μια ευκαιρία και να γευθούν την καλή ζωή, οι Κινέζοι αγοράζουν ελληνικά σπίτια”.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Δημοκρατία”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.