Quantcast
Thomas Cook: Έρχονται και άλλα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων - enikonomia.gr
share

Thomas Cook: Έρχονται και άλλα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων

δημοσιεύτηκε:

Έως τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός 50.000 τουριστών από 13 προορισμούς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας μετά την αιφνίδια κατάρρευση της Thomas Cook, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού Μανώλης Κόνσολας .

Ο υφυποργός απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Φραγγίδη, ο οποίος χαρακτήρισε την πτώχευση της εταιρίας βόμβα που εξερράγη με σοβαρές συνέπειες στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, καθώς τα έσοδα από το τουρισμό αντιστοιχούν στο 20,5% του ΑΕΠ.

Από το Νότιο Αιγαίο έχουν επαναπατριστεί ήδη 6.331 τουρίστες και υπολείπονται άλλοι 958, δήλωσε ο κ. Κόνσολας. Παράλληλα, ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι από αύριο και στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από κάθε αρμόδιο υπουργείο νέες ευεργετικές ρυθμίσεις, πέρα από τα μέτρα πρόνοιας που έχουν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις των περιοχών που έχουν πληγεί.

«Θα ακολουθήσουν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας με επιμέρους μέτρα», είπε και πρόσθεσε ότι «το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών θα καταθέσει τις αμέσως επόμενες μέρες πλήρη στοιχεία για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ρωγμής που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της εταιρίας.

«Η ηγεσία του υπουργείου μαζί με τον ΕΟΤ μελετάμε, επεξεργαζόμαστε σχέδιο για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. ώστε τον επόμενο χρόνο να είμαστε έτοιμοι έτοιμη να αντιμετωπίσουμε άμεσα μια αντίστοιχη ενδεχόμενη κρίση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Φραγγίδης αναγνώρισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο όπως είπε πρέπει να μην μείνει στις ανακοινώσεις αλλά στις πράξεις.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να δρομολογήσει όσα μέτρα χρειάζονται μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα στην αγορά», ανταπάντησε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι σε συνεννόηση με τις τράπεζες για να ρυθμιστούν οι δόσεις των δανείων όσων επιχειρήσεων έχουν πληγεί από τη κρίση όσο διαρκεί η τουριστική σεζόν.

«Η κυβέρνηση από τη πρώτη στιγμή κατήρτισε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεων της στον ελληνικό τουρισμό και παραμένει στις επάλξεις μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πρώτο μέλημα μας είναι οι εργαζόμενοι της εταιρίας και των επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με την Thomas Cook άμεσα ή έμμεσα», κατέληξε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.