Quantcast
Κορονοϊός: Αλαλούμ με τη μείωση του ενοικίου κατά 40% - Τι ζητούν παράγοντες της αγοράς - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αλαλούμ με τη μείωση του ενοικίου κατά 40% – Τι ζητούν παράγοντες της αγοράς

δημοσιεύτηκε:

Σειρά ζητημάτων έχουν προκύψει από τη μείωση του ενοικίου κατά 40% λόγω της κρίσης του κορονοϊού, όπως υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA. Αναλυτικά:
Ο πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς επισημαίνει, πως αυτή τη στιγμή οι ενοικιαστές έχουν αντικειμενική δυσκολία να πληρώσουν ακόμη και αυτό το μειωμένο τμήμα του ενοικίου και αναφέρθηκε στο αίτημα για πλήρη αναστολή πληρωμής ενοικίων για δύο μήνες, Απρίλιο- Μάιο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς δηλώνει πως οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να γίνουν «το τέλειο θύμα» σε αυτήν την ιστορία. «Δηλώσαμε χθες στην κυβέρνηση, πως δεν θα είχαμε αντίρρηση για επέκταση της έκπτωσης ενοικίου και σε άλλους κλάδους πληττομένων, αρκεί το μίσθωμα που θα εισπραχθεί από την πλευρά των ιδιοκτητών να είναι αφορολόγητο, ούτως ώστε η ζημιά να μοιραστεί» .
Στο μεταξύ, η εικόνα στην αγορά κατοικίας έχει αλλάξει. Έχουν παγώσει ενοικιάσεις και αγορές, ενώ όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, Θεμιστοκλής Μπάκας υπάρχουν πολλές ακυρώσεις τόσο από εγχώριους όσο και αλλοδαπούς υποψήφιους αγοραστές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.