Quantcast
Βορίδης: Αίρονται οι περιορισμοί σε εξαγωγές από τη Ρουμανία - enikonomia.gr
share

Βορίδης: Αίρονται οι περιορισμοί σε εξαγωγές από τη Ρουμανία

δημοσιεύτηκε:

Στην πλήρη άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ορισμένων αγροτοδιατροφικών προϊόντων που είχε επιβάλει μέσω Στρατιωτικού Διατάγματος προχώρησε ηΡουμανία, κατόπιν και της παρεμβάσεως του ΥΠΑΑΤ, Μάκη Βορίδη στην Κομισιόν.
Με επιστολή που απέστειλε στις 13 Απριλίου με παραλήπτες τους Ευρωπαίους Επιτρόπους αρμόδιους για θέματα Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν, Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν και Υγείας και Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ο κ. Βορίδης προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές στο εμπόριο και την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής και διατροφικής αλυσίδας εντός των κόλπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας αυτής της απόφασης.
Ο Υπουργός υπογράμμιζε παράλληλα την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Ενιαίας Αγοράς, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταπεξέλθει στις διατροφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (COVID19).
Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργού βρήκε ισχυρή στήριξη από εννέα Κράτη Μέλη και συγκεκριμένα από τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο, τη Δανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πολωνία και την Πορτογαλία.
Κατόπιν των παραπάνω, οι ρουμανικές Αρχές εξέδωσαν νεότερο Στρατιωτικό Διάταγμα με το οποίο καταργούνται οι περιορισμοί στην εξαγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων που είχαν επιβληθεί από τις 10 Απριλίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.