Quantcast
Επίδομα 400 ευρώ: Επιμελητήρια και επιστημονικοί σύλλογοι ζητούν την άμεση καταβολή του - Η επιστολή στον Χατζηδάκη - enikonomia.gr
share

Επίδομα 400 ευρώ: Επιμελητήρια και επιστημονικοί σύλλογοι ζητούν την άμεση καταβολή του – Η επιστολή στον Χατζηδάκη

δημοσιεύτηκε:

Την επίσπευση της καταβολής του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ζητούν εννέα επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.
Το αίτημα προς τον αρμόδιο υπουργό υπέβαλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Το κείμενο της επιστολής:
“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, λαμβανομένου υπόψη ότι, λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε από την πανδημία του κορωνοϊού, μεγάλο τμήμα αυτών αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών.
Το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματισθεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους. Ήδη το ζήτημα αυτό εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες. Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους με το θέμα αυτό.
Στα πλαίσια αυτά, οι Φορείς ζητούν :
1. Την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την ανάρτηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου έπρεπε να είχε λάβει χώρα από τις 10.1.2021.
2. Την εντός των επομένων ημερών συνάντηση μαζί σας, για να σας αναπτύξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, όπως έχουν διατυπωθεί στην από 22.12.2020 προηγούμενη επιστολή μας προς τον προκάτοχό σας για το ζήτημα, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας υλοποίησής του”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.