Quantcast
ΑΠΔ, Δώρο Χριστουγέννων και Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ζητούν οι φοροτεχνικοί από Χατζηδάκη και e-ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

ΑΠΔ, Δώρο Χριστουγέννων και Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ζητούν οι φοροτεχνικοί από Χατζηδάκη και e-ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ΑΠΔ Ιανουαρίου 2021 και Δώρου Χριστουγέννων 2020 που αντιστοιχεί στην περίοδο αναστολής συμβάσεων εργασίας ή στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κατέθεσε με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ) προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη και προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών του e-ΕΦΚΑ,Χρήστο Λιαπάκη.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή Ομοσπονδίας
Όπως γνωρίζετε την 1η Μαρτίου 2021, εκπνέει η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ μηνός Ιανουαρίου 2021, στην οποία πέραν των κατά πάγια διαδικασία προβλεπόμενων, ως προς τον προσδιορισμό και την απεικόνιση στην Α.Π.Δ. μηνός Ιανουαρίου 2021, θα πρέπει να απεικονίζεται και η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων του 2020 που αντιστοιχεί στο χρόνο αναστολής της σύμβασης εργασίας ή της συμμετοχής στον Μηχανισμό «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, όπως ορίζονται στο γενικό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ 58522/17-02-2021.
Για την διεκπεραίωση των υποβολών αυτών της εν λόγω διαδικασίας, οι συνάδελφοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί καθώς και τα λογιστικά τμήματα επιχειρήσεων, στηρίζονται σε μηχανογραφικά συστήματα. Όμως, κατά στην συγγραφή αυτής της επιστολής, έχει διαπιστωθεί ότι αρκετές εταιρίες πληροφορικής δεν έχουν ολοκληρώσει την ενσωμάτωση αυτής της διαδικασίας στα προγράμματα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβληθούν ορθά οι εν λόγω Α.Π.Δ.
Για τον λόγο αυτό κρίνουμε απαραίτητη τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Α.Π.Δ. μηνός Ιανουαρίου 2021, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2021, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά και ορθά η διαδικασία αυτή.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να επαναφέρουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας μας, δεδομένης της αυξανόμενης ανάγκης τροποποίησης στοιχείων που περιλαμβάνονται στις Α.Π.Δ. λόγω και των νέων οδηγιών που προκύπτουν από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού: Να υπάρχει τρόπος άμεσης τροποποίησης των Α.Π.Δ. ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη χρήσης του «χειρόγραφου» Δελτίου Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.