Quantcast
Ξενογιαννακόπουλου σε Χατζηδάκη: Απαράδεκτη η επιστράτευση ιδιωτών για την απονομή των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακόπουλου σε Χατζηδάκη: Απαράδεκτη η επιστράτευση ιδιωτών για την απονομή των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Στα όσα δήλωσε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Πρωινοί Τύποι” ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων αναφέρεται σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
«Ο κ. Χατζηδάκης αρνείται να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη συνεχιζόμενη αύξηση των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες σύμφωνα με τις παραδοχές των στελεχών του ΕΦΚΑ έχουν πλέον φτάσει τις 450.000», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αντί να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος, ενισχύοντας το προσωπικό του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και την ψηφιακή αναβάθμιση του, και αφού απαξίωσε τον ΕΦΚΑ χαρακτηρίζοντας τον «σαράβαλο» και τους εργαζομένους «γραφειοκράτες», ανακοίνωσε σήμερα την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων. Είναι προφανές ότι, μετά τον ιδιώτη μάνατζερ, επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου. Η επιστράτευση ιδιωτών, πέραν του ότι είναι απαράδεκτη, θα αποδειχθεί ατελέσφορη, ενώ θέτει και σοβαρά νομικά θέματα, καθώς μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα υπογραφής και χειρισμού προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων».
Εν συνεχεία έκανε λόγο για θεσμοθέτηση εργασιακού οδοστρωτήρα και την υπονόμευση βασικών εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων και υποστήριξε: «Αποκαλυπτικός ως προς τις επιδιώξεις του ο Υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος σε σημερινή του συνέντευξη για το «εργασιακό νομοσχέδιο» που ετοιμάζει, το οποίο θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις με τη διάλυση του ωραρίου εργασίας, τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και την κατάφωρη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Είναι ειρωνικό μάλιστα ότι η κατάργηση του οκταώρου εντάσσεται σε νομοσχέδιο που επιδιώκει την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ταυτόχρονα, εξαγγέλλει απροκάλυπτα την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με τους εργοδότες για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ακυρώνοντας κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης και συλλογικής σύμβασης. Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι θα υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εάν το επιθυμούν, είναι προφανές ότι σε περίοδο κρίσης και ανεργίας οι εργαζόμενοι θα υποστούν εκβιαστικές πιέσεις προκειμένου να υπογράψουν, χωρίς την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που υφίστανται επιπλέον χτύπημα με τη μεταφορά των συλλογικών διαφορών από το ΣΕΠΕ στον ΟΜΕΔ! Την εικόνα της σχεδιαζόμενης επίθεσης στους εργαζομένους και στα δικαιώματα τους συμπληρώνει, σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, δηλαδή η αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών».
Και καταλήγοντας επισήμανε: «Στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ, στο πνεύμα του σχεδίου Πισσαρίδη, είναι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και η γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας. Γι’ αυτό η σχεδιαζόμενη επίθεση στους εργαζομένους είναι συνδυασμένη και πολυμέτωπη, αφενός στο ωράριο, στις αμοιβές και στα δικαιώματα τους και, αφετέρου, στην υπονόμευση της συνδικαλιστικής τους έκφρασης, των συλλογικών συμβάσεων και του ΣΕΠΕ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.