Quantcast
ΟΑΕΔ: Έρχονται προγράμματα εκπαίδευσης για νέες ειδικότητες - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Έρχονται προγράμματα εκπαίδευσης για νέες ειδικότητες – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Τη δέσμευση του ότι θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των προτάσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), προκειμένου να ολοκληρωθούν στοχευμένα προγράμματα για την εκπαίδευση νέων τεχνιτών σε αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, διατύπωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Α΄ αντιπρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνο Δαμίγο.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ είπε ότι υπάρχει ανοικτό πεδίο συνεργασίας με το ΒΕΑ και τους επαγγελματικούς κλάδους που εκπροσωπεί, αποδέχθηκε μάλιστα ως σημαντικά, όλα τα αιτήματα για το «άνοιγμα» των ειδικοτήτων που ζητούνται, με την προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί στη συνέχεια και η ανάγκη της πρακτικής άσκησης, από τις επιχειρήσεις – μέλη του επιμελητηρίου.
«Μαθητεία χωρίς πρακτική άσκηση, δεν νοείται. ‘Αλλωστε, το κέρδος των επιχειρήσεων θα είναι διπλό» τόνισε, ζητώντας από τους εκπροσώπους των κλάδων, να του καταθέσουν τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη, γεωγραφικά προσδιορισμένες, ώστε να καταρτίσει αναλόγως ο ΟΑΕΔ, τα αντίστοιχα προγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι στην πρακτική άσκηση, η συμμετοχή του εργοδότη είναι 9,30 ευρώ, από τα συνολικά 21,78 ευρώ την ώρα, καθώς τα υπόλοιπα τα καλύπτει ο ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ.
Σχετικά με τους εργοδότες επιχειρηματίες, ο κ. Πρωτοψάλτης επισήμανε, ότι υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, σε εξειδικευμένες τεχνολογίες και τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση, με τους εκπροσώπους του ΒΕΑ και των κλάδων, να δεσμεύονται ότι θα επανέλθουν άμεσα, με συγκεκριμένες προτάσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.