Quantcast
Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Φορολογικά η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Φορολογικά η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Φορολογικά η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δηλαδή δεν πρόκειται να έχουμε αυξημένα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει γίνει είναι μια προσέγγιση πολύ καλύτερη των πραγματικών τιμών που υπάρχουν στην αγορά ακινήτων. Διότι είτε οι τιμές είναι μεγαλύτερες από τις πραγματικές, όπως συνέβαινε σε αρκετές περιοχές, είτε μικρότερες από τις πραγματικές είναι μια κοινωνική αδικία προς τους άλλους φορολογούμενους όταν είναι μικρότερες είτε προς τον ίδιο τον φορολογούμενο όταν είναι μεγαλύτερες. Το σωστό είναι οι τιμές να είναι οι κατάλληλες και η φορολογική πολιτική να ασκείται μέσω των φορολογικών συντελεστών και όχι μέσα από τις τιμές των αξιών” περιέγραψε.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λέγοντας ότι πρέπει να ξοδέψουμε πολλά περισσότερα από ότι δαπανούσαμε, άρα να κάνουμε πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα από αυτά που τελικά έγιναν. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον ότι κάνει ελλείμματα και να του ζητάς να κάνει περισσότερα. Υπάρχει μια αντίφαση εκεί, πρέπει να αποφασίσει από ποια μεριά θα μας αντιπολιτευτεί” σημείωσε.
“Εμείς τον πήχυ τον έχουμε βάλει στο 45% του 2019. Ακόμη είναι νωρίς γιατί θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό αποκλιμάκωσης της πανδημίας και εδώ και σε άλλες χώρες και θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Φέτος, θα είναι μια χρονιά κρατήσεων της τελευταίας στιγμής” σχολίασε για τον Τουρισμό.
“Ο Τουρισμός φέτος θα είναι κυριολεκτικά στο νήμα, όπου θα φανεί το μέγεθος της διαφοράς σε σχέση με το 2019” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.