Quantcast
Σχοινάς: Δύο ΕΣΠΑ μαζί τα επόμενα επτά χρόνια στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σχοινάς: Δύο ΕΣΠΑ μαζί τα επόμενα επτά χρόνια στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Δύο ΕΣΠΑ μαζί θα δοθούν τα επόμενα επτά χρόνια στην Ελλάδα, μετά την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της χώρας μας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.grστο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Όπως είπε, «με το βλέμμα στο σήμερα, αλλά κυρίως στραμμένο και στο αύριο, θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον σαφή και πανηγυρικό τόνο ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της χώρας μας, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί την πιο συγκεκριμένη και πιο αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη μετάβαση σε μία πιο νέα και πιο ευρωπαϊκή Ελλάδα» .
Και πρόσθεσε ότι , «η μελλοντική ευρωπαϊκή Ελλάδα θα είναι πράσινη, ψηφιακή, εξωστρεφής, αλλά και με ισχυρότερο κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται τη συνοχή και την ανθεκτικότητα στις κάθε είδους προκλήσεις και απειλές».
«Με τα 30,5 δισ. ευρώ που προβλέπει σε επιδοτήσεις και δάνεια, η χώρα μας θα είναι μία από τις πιο ωφελημένες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτό το πρόγραμμα θα αναμορφώσει την Ελλάδα για δεκαετίες. Σε αυτό το ποσό της ανάκαμψης θα πρέπει να προστεθεί και ένας ισόποσος χρηματοδοτικός φάκελος από το πολυετές χρηματοδοτικό πλαίσιο. Με άλλα λόγια, δύο ΕΣΠΑ μαζί για τα επόμενα επτά χρόνια», υπογράμμισε.
Σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «με αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και ωριμότητα, η ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλάζει σελίδα. Με την κοινωνία και την οικονομία να πατούν σε πιο σταθερές βάσεις. Όπως πάντα με την Ευρώπη για ακόμα μία φορά μαζί μας και δίπλα μας».
Όσον αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, μήκους 135 χλμ, τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως, «η κατασκευή της κατέστη δυνατή χάρη στα κοινοτικά κονδύλια. Το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης συνέβαλε με 95 εκατομμύρια ευρώ και η διασύνδεση αυτή θα παρέχει στην Κρήτη φθηνότερη και ασφαλέστερη παροχή ενέργειας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.