Quantcast
Τα επόμενα βήματα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Αυτές οι κατηγορίες παίρνουν σειρά - enikonomia.gr
share

Τα επόμενα βήματα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Αυτές οι κατηγορίες παίρνουν σειρά

δημοσιεύτηκε:

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των πολιτών προχωράει και στο τραπέζι της συζήτησης έχουν πέσει ήδη οι επόμενες κατηγορίες στις οποίες αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, οι επόμενες κατηγορίες για τις οποίες θα εξεταστεί η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας είναι:

• Οι αθλητές, καθώς τα γήπεδα είναι πλέον μόνο για εμβολιασμένους θεατές
• Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές του κράτους, (ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ και ΜΜΜ).
Αν χρειαστεί πάντως θα τεθεί νέο ερώτημα στην επιτροπή βιοηθικής από την κυβέρνηση, κάτι το οποία θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.
Τι ισχύει για την εστίαση
Μετά τις ανακοινώσεις της Τρίτης ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι θα είναι για εμβολιασμένους, δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιλέξουν αν θέλουν να είναι αμιγείς και στους εξωτερικούς χώρους, δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους. Σε αυτή την περίπτωση οι καταστηματάρχες θα πρέπει να σκανάρουν τα πιστοποιητικά όλων των πελατών, είτε κάθονται μέσα είτε κάθονται έξω.
Αν ο εξωτερικός χώρος όμως είναι μεικτός για να μπει ένας πελάτης στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος θα του γίνεται έλεγχος πιστοποιητικού, αλλά για να καθίσει έξω θα ισχύει ό,τι ισχύει και τώρα, δηλαδή δεν θα γίνεται κανένας έλεγχος.
Το «κακό» σενάριο
Αν χειροτερεύσουν τα πράγματα και πάμε στο «κακό» σενάριο έξαρσης της πανδημίας, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικό το rapid test σε ανεμβολίαστους για τους εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.