Quantcast
Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στις αναστολές συμβάσεων εργασίας όσων αρνούνται να εμβολιαστούν - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στις αναστολές συμβάσεων εργασίας όσων αρνούνται να εμβολιαστούν

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που αρνούνται να εμβολιαστούν ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε ” δεν θα υπάρχει χρονικό πλαίσιο” στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που αρνούνται να εμβολιαστούν και αυτό θα ισχύσει μέχρι να εμβολιαστούν .” Κάνουμε αυτήν την αναστολή της σύμβασης, δε θα παίρνεις τον μισθό σου μέχρι να πας να εμβολιαστείς . Μόλις πας να εμβολιαστείς, όλα θα είναι μια χαρά “, τόνισε με έμφαση.
Σε ερώτηση εάν ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος που θα μπει σε καθεστώς αναστολής θα είναι ασφαλισμένος απάντησε τα εξής “οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για τέτοιες περιπτώσεις προβλέπουν ότι δεν καταβάλλονται ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές” ωστόσο πρόσθεσε ότι ” καλύπτουμε ιατροφαρμακευτικά όλο τον κόσμο και έχουμε φέρει και ειδικά μέτρα για να καλύπτονται. Αλλά ξανά λέω ότι το μέτρο αυτό είναι ένα μέτρο ώθησης όπως γίνεται στη Γαλλία και στην Ιταλία διαφόρων εργαζομένων που δουλεύουν σε υπηρεσίες που έχουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα …. να πάνε να εμβολιαστούν”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ήδη πολλά συνδικάτα λένε στους εργαζόμενους να πάνε να εμβολιαστούν. Επομένως ,εγώ θεωρώ ότι και λόγω των μέτρων που προωθούμε αλλά και λόγω το ότι θα πεισθούν και οι ίδιοι και από τους συναδέλφους τους και από την κατάσταση όπως εξελίσσεται, δεν θα χρειαστεί να τραβήξει για πολύ αυτό διότι επαναλαμβάνω πιστεύω ότι θα πάνε να εμβολιαστούν.
Για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα απολύονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται σε τομείς όπου είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός .Αυτοί οι εργαζόμενοι ” θα τίθενται σε αναστολή .Και πιστεύουμε ότι ακριβώς επειδή οι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή, εννοώ για τους τομείς που έχει μιλήσει η κυβέρνηση ” δηλαδή για τους υγειονομικούς, για τους εργαζομένους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τις κοινωνικές δομές, απάντησε.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες περαιτέρω η λίστα με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εργαζομένων και σε άλλες κατηγορίες είπε τα εξής ” θα δούμε πώς θα προχωρήσει το πράγμα. Είμαστε σε ένα πρωτοφανές σκηνικό και εμείς και όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος .Βασικά ακολουθούμε με κάποιες παραλλαγές ένα μοντέλο που ακολουθείται στην Γαλλία και στη Ιταλία .Ξεκινήσαμε από αυτές τις δομές και από τους υγειονομικούς διότι είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή” είτε με αρρώστους είτε με ανθρώπους που έχουν προβλήματα, ηλικιωμένους και ανάπηρους ανθρώπους . ” Είναι μια ειδική κατηγορία .Επομένως θέλουμε να ωθήσουμε τους εργαζομένους σε αυτές τις μονάδες ή στα νοσοκομεία να πάνε να εμβολιαστούν ακριβώς για να περιοριστούν τα προβλήματα και βέβαια να μην υπάρχουν οι επιπτώσεις στους ανθρώπους”, σημείωσε με έμφαση .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.