Quantcast
Σταϊκούρας: Καμία παράταση για τις δηλώσεις- Στη Βουλή η ρύθμιση για τα κορονοχρέη - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Καμία παράταση για τις δηλώσεις- Στη Βουλή η ρύθμιση για τα κορονοχρέη

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020 ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα των φορολογικών δηλώσεων ,η εικόνα της υποβολής “είναι πάρα πολύ καλή. Υποβάλλονται πάνω από 100.000 δηλώσεις κάθε μέρα. Εξελίσσεται ομαλά όλη διαδικασία. Δεν υπάρχει λόγος παράτασης” των φορολογικών δηλώσεων.
Για τη ρύθμιση των κορονοχρεών
Επίσης, γνωστοποίησε ότι σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που θα περιλαμβάνει διατάξεις τόσο για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και για την επέκταση της δυνατότητας εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα με έκπτωση 3% έως τις 27 Αυγούστου. Όπως είπε ” η τροπολογία θα περιλαμβάνει την ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο κορονοιου για το τμήμα της κοινωνίας το οποίο αποδεδειγμένα έχει πληγεί με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δήλωση COVID, τους ανέργους που γράφτηκαν στο μεσοδιάστημα στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας ή ήταν σε αναστολή εργασίας ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Αυτή η ρύθμιση μαζί με την έκπτωση κατά 3% για εφάπαξ καταβολή μέχρι τέλος Αυγούστου και μαζί με κάποιες άλλες διατάξεις όπως η υπαγωγή των απινιδωτών στον μειωμένο φορολογικό συντελεστή 6% και η επέκταση της ρύθμισης για μειωμένο φορολογικό συντελεστή στο 13%” στα εισιτήρια αθλητικών αγώνων” μέχρι τις 30 Ioυνίου του 2022 θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και θα συζητηθεί μεθαύριο, την Πέμπτη.
Και συνέχισε λέγοντας ότι η ρύθμιση για τα κορoνοχρέη προβλέπει ” ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, θα πηγαίνει από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τέλος Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες από δω και πέρα, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που έχουν να καταβάλουν”.
Για τα νέα μέτρα στήριξης
Ερωτηθείς αν θα ληφθούν νέα μέτρα στήριξης, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι ” όσο η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα και έχουμε στοιχεία που το επιβεβαιώνουν, τόσο έχουμε πει όχι μόνο στην Ελλάδα, πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως…. ότι τα μέτρα στήριξης πρέπει να αποσύρονται με ασφάλεια όμως έτσι ώστε να επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία διατηρώντας τις μόνιμες μειώσεις φόρων που ψηφίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.