Quantcast
Οικονόμου: Διευκρινίσεις για τις ανατιμήσεις προϊόντων - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Διευκρινίσεις για τις ανατιμήσεις προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το θέμα της αύξησης των τιμών στον καφέ και το ψωμί έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο εάν ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα ότι αυξάνονται οι τιμές στο ψωμί και τον καφέ είπε μεταξύ άλλων: “Υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Αφήστε να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι μία παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά”.
Για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και για τη ΔΕΗ
Μεταξύ άλλων μίλησε για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων αλλά και για το θέμα των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.” Υπάρχει μία ανησυχία η οποία είναι απολύτως δικαιολογημένη” και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται ” σε παράγοντες που είναι εξωγενείς. Έχει ανεβεί η τιμή του φυσικού αερίου, έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί πολλές φορές πολύ περισσότερο τα ναύλα των μεταφορών. Οι πρώτες ύλες έχουν πάρει φωτιά σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα. Κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία. Η κυβέρνηση προφανώς και παρακολουθεί το φαινόμενο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά και εκτός της ατζέντας στο υπουργικό συμβούλιο, κυρίως στη ΔΕΗ, διότι είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει και μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας. Δηλαδή αφορά νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά. Προφανώς και η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορούν έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι έξω από το πεδίο των ενδιαφερόντων της”.
Στην ερώτηση εάν θα ληφθεί κάποια μέριμνα για το θέμα απάντησε τα εξής ” Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα ακουμπούν και στα κομμάτια αυτά” και συνέχισε λέγοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ” ότι προφανώς και έχουμε αίσθηση το τι συμβαίνει .Προφανώς και έχουμε αίσθηση πως απασχολεί τον κόσμο….να δούμε πώς θα διαμορφωθεί” .
Και υπενθύμισε ότι ” η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει στηρίξει οικονομικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα .Πράγμα που τους βοήθησε και να σταθούν και όρθιοι αλλά και να μπορούν με επιτυχία να κάνουν την επανεκκίνηση και να έχουν και σημαντικά έσοδα εξαιτίας και του τουρισμού και της λειτουργίας της οικονομίας το προηγούμενο διάστημα .Προφανώς και η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημα του, οι συνήθειες του, το πώς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του το Σεπτέμβριο” είναι στην ατζέντα μας.
Για τους φόρους
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα μειωθούν οι φόροι. Ο Πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις στη Θεσσαλονίκη για όλους τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές απάντησε ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι παρεμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης θα γίνουν
κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θεωρούμε ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της ΔΕΗ, στο θέμα του καφέ και στο θέμα του ψωμιού εάν οι αυξήσεις ξεπεράσουν κάποια όρια.” Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει σε όλο το φάσμα από σήμερα και για όσο καιρό κρατήσει αυτή η τάση που φαίνεται αλλαγής των τιμών είναι να υπάρχει μέσω αντισταθμιστικών πολιτικών το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων”, απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.