Quantcast
Σκυλακάκης για ΕΝΦΙΑ: Έρχονται νέοι μειωμένοι συντελεστές - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για ΕΝΦΙΑ: Έρχονται νέοι μειωμένοι συντελεστές

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα ή αύριο το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τροπολογία για παράταση των επιταγών για τους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ” διότι είναι ανάγκη οι άνθρωποι αυτοί να μην αισθάνονται την πίεση ούτε από την πλευρά των επιταγών”, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των παραπάνω περιοχών είπε ότι είναι ” ειδικό θέμα αυτό. Θα πρέπει να μιλήσω με τον συνάδελφο τον κ. Βεσυρόπουλο . Γενικότερα η Βόρεια Εύβοια θέλει ειδικές ρυθμίσεις”.
Στη συνέχεια μίλησε και για το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αυτός “μετά βεβαιότητος εμπεριέχει μέσα του σε αυτήν τη φάση μία μείωση συντελεστών διότι έχει αυξηθεί η αξία των ακινήτων” είπε και πρόσθεσε ότι “μας δίνει κάποιο χώρο για να κάνουμε παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ “επειδή αυξάνεται η αξία των ακινήτων και επειδή επεκτείνεται αυτή η αύξηση σε κάποιες ζώνες που δεν πλήρωναν ΕΝΦΙΑ και σε αυτές που πλήρωναν ελάχιστα.
Σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος είπε ότι “είναι ένα τέλος που μπήκε σε μια περίοδο ανάγκης και η μείωση του είναι άμεσα συνάρτηση της επιτυχίας που θα έχουμε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”. ” Όσο περπατούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές, το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, από εκεί θα έρθουμε κάποια στιγμή και θα παρέμβουμε. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω ” σημείωσε χαρακτηριστικά ωστόσο επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει άμεσα πλήρης κατάργηση του .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.