Quantcast
Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να ανακάμπτει παρά την αναταραχή στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να ανακάμπτει παρά την αναταραχή στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει την ανάκαμψή της φέτος και θα αναπτυχθεί περισσότερο το 2016, παρά την αναταραχή στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι αν και οι Βρυξέλλες ανησυχούν για την απειλή που συνιστά για την παγκόσμια ανάπτυξη η αναταραχή στις κινεζικές αγορές, οι διεθνείς οικονομικές Αρχές είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα μέσα τους για να αποτρέψουν την απειλή μίας ευρύτερης κρίσης.

«Είμαι εύλογα αισιόδοξος και βέβαιος όσον αφορά την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θεωρώ ότι οι οικονομίες αυτές είναι αρκετά εύρωστες για να αντέξουν κάποια αβεβαιότητα που θα μπορούσε να έρθει από άλλες αγορές, γνωρίζοντας ότι οι Αρχές – νομισματικές και πολιτικές Αρχές στην Κίνα και στο υπόλοιπο κόσμο – είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά», σημείωσε ο Επίτροπος.

Ο Μοσκοβισί θα συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G 20), η οποία θα αρχίσει την Παρασκευή στην Άγκυρα, με την απειλή από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

«Οι ίδιες οι κινεζικές Αρχές δεν μπορούν να αφήσουν τα πράγματα για να γίνει η Κίνα το επίκεντρο της επόμενης κρίσης», δήλωσε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας: «Είναι ένα σημείο αβεβαιότητας και μεταβλητότητας, αλλά έχουν τα μέσα να το αντιμετωπίσουν».

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% φέτος για την ΕΕ και 2,1% για το 2016. Χθες, ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στην ΕΕ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 (10,9%).

Στην ερώτηση, αν η ανατίμηση του ευρώ το τελευταίο διάστημα μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Επίτροπος απάντησε: «Το νόμισμα δεν με ανησυχεί. Αυτό μπορεί να εξισορροπηθεί από άλλους παράγοντες – τη χαμηλότερη τιμή της ενέργειας και το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν πολύ ενεργές».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.