Quantcast
Το οριστικό «πράσινο φως» σήμερα από το EWG και Δευτέρα από το Eurogroup για τα 12 δις - enikonomia.gr
share

Το οριστικό «πράσινο φως» σήμερα από το EWG και Δευτέρα από το Eurogroup για τα 12 δις

δημοσιεύτηκε:

Το οριστικό «πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει σήμερα το απόγευμα το Euro Working Group, μετά από τις διευκρινίσεις κάποιων λεπτομερειών, που έχουν απομείνει στην ευρεία συμφωνία επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων, που επιτεύχθηκε στο χθεσινό EWG, όπως αναφέρουν πηγές της ευρωζώνης.

Οι λεπτομέρειες αυτές που ζητούν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφορούν σε κάποιες τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής και αν είναι ικανές να επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους.

Πάντως, η «έκθεση συμμόρφωσης» της τρόικας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ήταν θετικές.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση της ομάδας Εργασίας υπάρχει συμφωνία ανάμεσα των εκπροσώπων των χωρών τόσο για την υποδόση των 2 δις ευρώ όσο και για τα 10 δις ευρώ που σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το τελικό «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται από το Eurogroup, το οποίο έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση τη Δευτέρα, και κατόπιν την τελική απόφαση θα λάβει την ίδια ημέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.