Quantcast
Ρ. Αντωνοπούλου: Τα νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους - enikonomia.gr
share

Ρ. Αντωνοπούλου: Τα νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν σε πρώτη φάση 104.000 ανέργους, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ.

Μάλιστα η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι: «Τα νέα αυτά προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο κλάδος του εμπορίου, συνδυάζοντας την αναβάθμιση προσόντων με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω παροχής εγγυημένης απασχόλησης. Η εγγυημένη απασχόληση θα επιτυγχάνεται με την κάλυψη μέρους του μισθολογικού ή μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις θα επιβραβεύονται για την αντοχή τους στην κρίση με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας».

Η αναπληρώτρια υπουργός, σχολιάζοντας την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην επιχειρηματική κοινότητα για το 2016, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, επισήμανε ότι: «Ο δρόμος είναι δύσκολος. Χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και τεκμηρίωση, χωρίς ιδεοληψίες, στις εκτιμήσεις των Κοινωνικών Εταίρων και των Ινστιτούτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.