Quantcast
Ντράγκι: Θέμα αξιοπιστίας για την ΕΚΤ να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Θέμα αξιοπιστίας για την ΕΚΤ να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό

δημοσιεύτηκε:

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εξπληρώσει τον στόχο της για τον πληθωρισμό (λίγο κάτω από το 2%), προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπιστία της, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

“Η εκπλήρωση της εντολής μας αφορά την αξιοπιστία μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε ομιλία του, προσθέτοντας: “Αν μια κεντρική τράπεζα θέτει έναν στόχο, δεν μπορεί απλά να μετακινεί τα δοκάρια όταν τον χάνει”, πρόσθεσε.

“Με τον πληθωρισμό ήδη χαμηλά για αρκετό καιρό, είδαμε τον κίνδυνο μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού – ακόμα και εάν οφείλεται στο πετρέλαιο – να αποσταθεροποιήσει ενδεχομένως τις πληθωριστικές προσδοκίες και [ο χαμηλός πληθωρισμός] να γίνει επίμονος”, δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, αναφερόμενος στο πακέτο τόνωσης που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα τον Δεκέμβριο του 2015.

“Ο κίνδυνος είχε αυξηθεί από το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός – ο οποίος δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα – ήταν επίσης χαμηλός. Ο δομικός πληθωρισμός δεν είναι ο στόχος μας, αλλά τείνει να οδηγεί τον πληθωρισμό σε μεσοπρόθεσμο βάση”, σημείωσε ο Ντράγκι. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.