Quantcast
Οι πέντε κρίσιμες ημερομηνίες για την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Οι πέντε κρίσιμες ημερομηνίες για την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, με την κυβέρνηση να επιθυμεί  ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την κυβέρνηση είναι οι εξής:

– 2 Απριλίου, η προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών.

– 4 Απριλίου, αρχίζουν και πάλι οι συζητήσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου.

– 7 Απριλίου, συνεδριάζει το Euroworking Group. Μέχρι τότε, και προτού βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, στόχος είναι στα τεχνικά κλιμάκια να έχει καταγραφεί η όποια πρόοδος.

– 15 Απριλίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

– 22 Απριλίου, συνεδριάζει το Eurogroup για την έγκριση της συμφωνίας.

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου κ. Σβίγκου δήλωσε ότι η σημερινή είναι η πρώτη κυβέρνηση που διαπραγματεύεται, που αγωνίζεται για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, με έγνοια για τους πιο αδύναμους. “Αν είχε μπει στη λογική των προηγουμένων, που υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν, τότε ίσως η αξιολόγηση να είχε κλείσει προ πολλού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνιστά διαπραγμάτευση. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι, όσο γρηγορότερα κλείσει η αξιολόγηση τόσο το καλύτερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ξαναγραφτεί η συμφωνία του καλοκαιριού και όσα απερρίφθησαν τότε από την πόρτα, να εισέλθουν σήμερα από το παράθυρο της αξιολόγησης”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.