Quantcast
Θα εξαιρούνται οι προνοιακές δομές από τους μηχανισμούς clawback και rebate - enikonomia.gr
share

Θα εξαιρούνται οι προνοιακές δομές από τους μηχανισμούς clawback και rebate

δημοσιεύτηκε:

Την εξαίρεση των προνοιακών δομών από τους μηχανισμούς claw-back (αυτόματη επιστροφή λόγω υπέρβασης προϋπολογισμού) και rebate (έκπτωση) προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή την έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε, μέσω του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, το Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», λόγω καθυστέρησης της καταβολής των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ.

Το υπουργείο Υγείας απαντά ότι για το τρέχον έτος, ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει στο οικοτροφείο τα νοσήλια 7 μηνών, ενώ δύο μήνες έχουν παρακρατηθεί για την απόδοση claw-back και rebate και οφείλονται τα νοσήλια τριών μηνών τα οποία θα αποδοθούν στις αρχές του 2016.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης όλων των φορέων με στόχο την απρόσκοπτη περίθαλψη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.