Quantcast
ΑΑΔΕ: Ποιοι οφειλέτες θα λάβουν μέχρι αύριο "ραβασάκια" - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Ποιοι οφειλέτες θα λάβουν μέχρι αύριο “ραβασάκια”

δημοσιεύτηκε:

Ραβασάκια” αναμένεται να λάβουν μέχρι αύριο Δευτέρα 6 Ιουνίου από την ΑΑΔΕ  οι οφειλέτες του Δημοσίου (εφορία και ΕΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ  προς την εφορία και στον ΕΦΚΑ  και αυτά έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για πάνω από 1 έτος, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2021, θα λάβουν μέχρι αύριο Δευτέρα 6 Ιουνίου μήνυμα μέσω του Τaxisnet αλλά και μέσω email το οποίο θα λέει ότι θα πρέπει να τα αποπληρώσουν ή να τα ρυθμίσουν έως τις 21 Ιουνίου προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στις 30 Ιουνίου στις λίστες των μεγαλο-οφειλετών( φυσικών προσώπων αλλά και νομικών προσώπων).

Με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων η ΑΑΔΕ  θα προχωρήσει σε προτεραιοποίηση των πλέον εισπράξιμων ληξιπρόθεσμων οφειλών για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, μέσω της εφαρμογής κεντροποιημένου συστήματος για την επιλογή υποθέσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, χρησιμοποιώντας κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. Την ίδια στιγμή θα ελεγχθούν αλλά  και θα επαναξιολογηθούν οι υποθέσεις  μεγάλων οφειλετών που αφορούν κυρίως την τελευταία 5ετία.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.