Quantcast
ΑΑΔΕ: Τι επηρεάζεται από την ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Τι επηρεάζεται από την ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών ορίζονται η Μεγάλη Παρασκευή, 2 Απριλίου και η Δευτέρα του Πάσχα Καθολικών, 5 Απριλίου 2021, σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3336/20.04.2005. Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ και προσθέτει ότι κατά τις ως άνω ημέρες, το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ δεν θα λειτουργεί λόγω αργίας του συστήματος TARGET2 και ως εκ τούτου:
1. δεν θα πραγματοποιηθούν εκκαθαρίσεις και διακανονισμοί και δεν θα ανταλλαγούν αρχεία συναλλαγών πληρωμών με τις Τράπεζες και τους διαχειριζόμενους Οργανισμούς.
2. Παρόλα αυτά, θα διεκπεραιωθούν κανονικά όλες οι on line ηλεκτρονικές πληρωμές του ICISnet.
3.οι ηλεκτρονικές πληρωμές του ICISnet που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένη ημερομηνία (όχι on line), θα αποσταλούν στο ICISnet (με αρχείο batch) την Τρίτη 5 Απριλίου 2021, οπότε και θα επεξεργαστούν προκειμένου να προωθηθεί η τελωνειακή διαδικασία (απελευθέρωση εμπορευμάτων, κλπ)
Ως εκ τούτου, η ΑΑΔΕ παρακαλεί:
Α) όπως λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω αργίες, σε τυχόν καταληκτικές ημερομηνίες βεβαιωμένων οφειλών και λοιπών υποχρεώσεων.
Β) όπως ενημερωθείτε από τα πιστωτικά ιδρύματα, με τα οποία συνεργάζεσθε, για τη μορφή ηλεκτρονικής πληρωμής που αυτά εφαρμόζουν κατά τις συναλλαγές τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.