Quantcast
Αυτοψία Σκρέκα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Δεν υπάρχουν φαινόμενα παραπλάνησης, συνεχίζονται οι έλεγχοι - enikonomia.gr
share

Αυτοψία Σκρέκα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Δεν υπάρχουν φαινόμενα παραπλάνησης, συνεχίζονται οι έλεγχοι

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχουν φαινόμενα παραπλάνησης και οι χειμερινές  εκπτώσεις ξεπερνούν και το 50% είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο της αυτοψίας που πραγματοποίησε σε καταστήματα της οδού Ερμού. «Πρώτη ημέρα χειμερινών εκπτώσεων. Μεγάλες οι εκπτώσεις. Οι τιμές των  προϊόντων είναι καλές ώστε να μπορέσουν οι καταναλωτές  να αγοράσουν αυτά που που τους ενδιαφέρουν. Είναι μια ευκαιρία για τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις χαμηλότερες τιμές λόγω της εκπτωτικής περιόδου και έτσι να προμηθευτούν τα αναγκαία» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως «οι εκπτώσεις κυμαίνονται ανάλογα με την δυνατότητα που έχει το κατάστημα. Βλέπουμε και εκπτώσεις που φτάνουν το 50% και πολλές φορές το ξεπερνούν το ποσοστό αυτό. Από εκεί και πέρα το υπουργείο Ανάπτυξης φυσικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες διενεργεί ελέγχους για πιθανές παραπλανητικές εκπτώσεις. Βλέπουμε ότι η αγορά έχει προσαρμοστεί στο νόμο του κράτους. Δεν υπάρχουν φαινόμενα  όπου να γίνεται παραπλάνηση του καταναλωτή. Αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε.  Επαναλαμβάνω ότι οι τιμές είναι χαμηλές. Φαίνεται ότι σε αυτά τα προϊόντα  έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού δηλαδή στα ρούχα, στα παπούτσια, στα είδη υπόδησης και ένδυσης  και στα  υπόλοιπα καταναλωτικά προϊόντα  κλπ. Οπότε μπορούν οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές και έτσι να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης που συνόδευε τον κ Σκρέκα μίλησε για τις εκπτώσεις.  «Οι εκπτώσεις  θα φτάνουν έως και το 70%» είπε.

Στο θέμα των χειμερινών εκπτώσεων αναφέρθηκε νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Μάκης Σαββίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα.  «Η μείωση τιμής εκτός των εκπτωτικών περιόδων ονομάζεται προσφορά. Μπορούν να κάνουνε όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις στο 100% των ειδών προσφορά οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Αυτό είναι καλό για τον καταναλωτή γιατί μπορεί να βρει προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» εξήγησε.

«Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι φέτος, λόγω του ότι άργησε πάρα πολύ να έρθει ο χειμώνας, ακόμα τον περιμένουμε, έχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ειδικά της ένδυσης-υπόδησης, πάρα πολλά είδη χειμερινά, τα οποία δεν πρόλαβαν να ξεστοκάρουν. Θεωρώ λοιπόν, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον καιρό, ότι θα δούμε μεγάλες εκπτώσεις και σύντομα και νωρίς, διότι οι επιχειρήσεις θέλουν να διώξουν τα προϊόντα αυτά για να πάνε στην επόμενη, ανοιξιάτικη περίοδο. Άρα προβλέπω, ειδικά στην ένδυση υπόδηση, γύρω στο 50-60% από πολύ νωρίς, θα δούμε ποσοστά στην αγορά» ανέφερε ακόμα ο κ. Σαββίδης, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι ο χειμώνας πηγαίνει όλο και πιο μπροστά στη χώρα μας, δυσκολεύει πάρα πολύ τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαθέσουν τα χειμερινά είδη και δεν μπορεί να προβλέψει κανένας πια πώς πρέπει να κινηθεί.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.