Quantcast
Ακίνητα: Ποια είναι ιδανική περίοδο για να νοικιάσετε σπίτι και γιατί -Τι λένε οι μεσίτες - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Ποια είναι ιδανική περίοδο για να νοικιάσετε σπίτι και γιατί -Τι λένε οι μεσίτες

δημοσιεύτηκε:

Την ιδανική περίοδο για να νοικιάζουν σπίτι οι πολίτες αποκάλυψε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος μιλώντας στο Action 24. « Τώρα είναι off season (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης) για τις τιμές των ενοικίων στα ακίνητα .Είναι μια περίοδος που τα ενοίκια δεν ζητούνται τόσο πολύ όπως άλλες περιόδους . Είναι πιο καλή η διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες» είπε και ανέφερε πως εάν κάποιος θέλει να ενοικιάσει ένα ακίνητο αυτήν την περίοδο τότε θα είναι πιο ευέλικτος στον υποψήφιο ενοικιαστή στο να καταλήξουν σε μια συμφωνία γιατί δεν έχει τόσο πολλή ζήτηση.

Ποια περίοδος είναι υψηλά οι τιμές ενοικίων στα ακίνητα

Και ανέφερε τους μήνες που οι τιμές ενοικίων είναι υψηλές στα ακίνητα. « Η high season των ενοικίων στα ακίνητα είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Την περίοδο του καλοκαιριού  ψάχνουν οι οικογένειες  για να νοικιάσουν σπίτι το Σεπτέμβριο καθώς τα παιδιά τους ξεκινήσουν τα σχολεία. Και για αυτό  υπάρχει τεράστια ζήτηση» είπε.

Η  πρόσφατη έρευνα για τις τιμές ενοικίασης των ακινήτων

Τα πρόσφατα στοιχεία της έρευνας της E-Real Estates, Πανελλαδικού Δικτύου Μεσιτών έδειξαν πως  το κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στο 60%-70% του μέσου μηνιαίου μισθού και αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία το σύνολο ενός “καλού” μισθού. Παράλληλα από την ίδια περίοδο  προκύπτει πως το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων 80τμ-110τμ άνω του 1ου ορόφου, διατίθεται με ζητούμενες τιμές μίσθωσης άνω των 800 ευρώ /μήνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Βόρεια Προάστια όπου το 95,80% (93,11% το 2022) των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων, έχουν ζητούμενο μίσθωμα είναι άνω των 800 ευρώ /μήνα, ενώ στα Νότια Προάστια το 80,40% (81,44% το 2022). Στο κέντρο της Αθήνας το 66,37% (65,66% το 2022) των διαθεσίμων κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 700ευρώ/μήνα, ενώ στις περιοχές του Πειραιά το 60,07% (47,46% το 2022), των Δυτικών Προαστίων το 47,03% (50,31% το 2022) και στο Υπόλοιπο Αττικής το 71,30% (56,97% το 2022). Σύμφωνα με τα παραπάνω το κόστος μίσθωσης κατοικίας κατάλληλη για οικογένεια, στο σύνολο σχεδόν των περιοχών του Ν.Αττικής αγγίζει έναν ολόκληρο μισθό. Χωρίς να συνυπολογίζουμε τα κοινόχρηστα, το κόστος ενέργειας και τους λοιπούς λογαριασμούς.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.