Quantcast
Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τους «εργάτες γης» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τους «εργάτες γης» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Ονομαστική ψηφοφορία για τροπολογία που αφορά τους «εργάτες γης» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοίνωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, το κόμμα καταθέτει αίτημα   ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τους μετανάστες. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα 3 τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η δήλωση Γεωργιάδη 

Για το θέμα αυτό μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνης Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής. «Το αίτημα για τη νομιμοποίηση των “εργατών γης” στην Ελλάδα αποτελεί, διαχρονικά, επίσημο αίτημα όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδος» τόνισε και πρόσθεσε πως  όλοι οι αγροτικοί φορείς έχουν ερωτηθεί και είναι ενήμεροι πριν κατατεθεί η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία στη χώρα μας σε παράνομους μετανάστες οι οποίοι εργάζονται τα τρία τελευταία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Αφορμή της αντίδρασης του κ. Γεωργιάδη ήταν η αμφισβήτηση του εισηγητή των Σπαρτιατών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, Πέτρου Δημητριάδη για το «αν είχαν ενημερωθεί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί», και οι αναφορές του ότι «με την τροπολογία, η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα στους παράνομους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους κίνητρα».

Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί αύριο. Για την τροπολογία περί αλλοδαπών εργατών γης μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο σκοπός μας είναι να κλείσουμε όλα τα παράθυρα της  ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας. Η μαύρη και η ανασφάλιστη εργασία είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία κυρίως γιατί δημιουργεί  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον παράνομο  . Η μαύρη εργασία είναι σαν χημειοθεραπεία  την παίρνεις γιατί υποτίθεται θα σε βοηθήσει εκείνη τη στιγμή  και καταστρέφει την επιχείρηση» συμπλήρωσε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.