Quantcast
Ακρίβεια: Έρχεται εφαρμογή για καταγγελίες μέσω κινητών τηλεφώνων - Πώς θα λειτουργεί - enikonomia.gr
share

Ακρίβεια: Έρχεται εφαρμογή για καταγγελίες μέσω κινητών τηλεφώνων – Πώς θα λειτουργεί

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται ειδική εφαρμογή application για καταγγελίες μέσω κινητών τηλεφώνων  για τους  καταναλωτές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας και αισχροκέρδειας . «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ειδική εφαρμογή, application για την  υποβολή των καταγγελιών και μέσω των κινητών τηλεφώνων» όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας.

Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η εν λόγω εφαρμογή περιέγραψε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος κατά τη διάρκεια  της συνέντευξης Τύπου. Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισυνάπτουν στοιχεία κατά την καταγγελία στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, είπε και τόνισε πως  «ο καταναλωτής θα έχει τη δύναμη στα χέρια του και θα μπορεί να υποβάλει καταγγελία στο πεδίο, ενισχύοντας το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών» τόνισε και πρόσθεσε πως  «θα υφίσταται η δυνατότητα παροχής οπτικού υλικού και τα στοιχεία θα εντοπίζονται και θα πιστοποιούνται μέσω της χρήσης GPS του κινητού κατά την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Το φωτογραφικό υλικό θα χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό υλικό, ούτως ώστε να μην απαιτείται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επισκέπτονται το σημείο, καθότι τα πρόστιμα θα επιβάλλονται απευθείας με βάση τα ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία».

Πότε θα λειτουργήσει η εφαρμογή

Η εφαρμογή αυτή για τα κινητά τηλέφωνα αναμένεται να  λειτουργήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο .Είναι ένα μέτρο για να μπορούν οι καταναλωτές να φωτογραφίζουν ένα προϊόν και να στέλνουν την καταγγελία τους απευθείας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Θέλω  να ξεκαθαρίσω ότι καμία εταιρεία, καμία πολυεθνική, κανένας προμηθευτής, κανένας χονδρέμπορος δεν πρόκειται να ξεφύγει από τους ελέγχους μας όσο μεγάλος κι αν είναι, αυτή είναι η κατεύθυνση που μας έχει δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Διότι όσο περισσότερο στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, άλλο τόσο αμείλικτοι θα είμαστε σε πρακτικές που παραβιάζουν τον νόμο και αποβαίνουν σε βάρος του καταναλωτή. Ειδικά η αισχροκέρδεια, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που περνά η πατρίδα μας, εκτός από απαράδεκτη, είναι ηθικά αποτρόπαιη και καταδικαστέα και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε χωρίς κανένα ενδοιασμό. Μ’ αυτό το γνώμονα και σε συνέχεια των παρεμβάσεων που έχουμε ήδη κάνει ως Κυβέρνηση, προχωρούμε σήμερα σε 4 νέα μέτρα, κάνουμε 4 επιπλέον βήματα για την προστασία του καταναλωτή»  σημείωσε μεταξύ άλλων ο κκ. Σκρέκας.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.