Quantcast
Χατζηδάκης: Xαμηλά επιτόκια για στεγαστικά δάνεια από τα funds ειδικού σκοπού - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Xαμηλά επιτόκια για στεγαστικά δάνεια από τα funds ειδικού σκοπού

δημοσιεύτηκε:

Για τα στεγαστικά δάνεια που θα χορηγούν τα funds ειδικού σκοπού στους πολίτες μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1.

«Δεν είναι τράπεζες τα funds ειδικού σκοπού  αλλά είναι επιχειρήσεις που είναι μη τραπεζικά ιδρύματα και που κινούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Υπάρχουν τέτοιου είδους ιδρύματα σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό και να δώσουμε περισσότερες επιλογές στους πολίτες σε σχέση με τον δανεισμό τους θα επεκτείνουμε τη δυνατότητα που σήμερα υπάρχει και για μη στεγαστικά δάνεια να έρχονται αυτές οι καινούργιες επιχειρήσεις  να κινηθούν και σε αυτόν τον τομέα και να δίνουν και στεγαστικά δάνεια» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Επίσης ρωτήθηκε με τι επιτόκια θα χορηγούνται αυτά τα δάνεια. « Με τα επιτόκια που θα κρίνουν οι ίδιοι. Η λογική λέει με χαμηλά επιτόκια» απάντησε και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα. «Εάν μια τέτοια επιχείρηση δίνει επιτόκιο 7% και η τράπεζα επιτόκιο 5% τότε προφανώς δεν θα πάρει κανείς δάνειο από την πρώτη» περιέγραψε.

Νέο σύστημα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Πότε θα γίνει η παρουσίαση του

Ο υπουργός προανήγγειλε πως θα γίνει σε μερικούς μήνες η παρουσίαση του νέου συστήματος φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Για τους ελεύθερους επαγγελματίες μελετούμε ένα νέο σύστημα δίκαιης  φορολόγησης. Γιατί δεν είναι σωστό ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει ότι ζει με χρήματα που είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό» είπε χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

«Το σύστημα δίκαιης φορολόγησης θα το δείτε σε μερικούς μήνες που θα το παρουσιάσουμε. Δεν μπορώ να σας πω από πότε θα τεθεί σε εφαρμογή  διότι είμαστε στη φάση της μελέτης» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.