Quantcast
Αλεξιάδης: Στη φορολογική ιστορία αφορούσε η φράση "τα χειρότερα έρχονται" - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Στη φορολογική ιστορία αφορούσε η φράση “τα χειρότερα έρχονται”

δημοσιεύτηκε:

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από δήλωσή του το πρωί στη Βουλή, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης είχε πει στη Βουλή για τη φορολογική ιστορία της χώρας θα έβαζε σαν τίτλο: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε βέβαια αρνητικές εντυπώσεις και ανακοινώσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, καθώς μάλιστα ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι το 2016 θα αυξηθεί η φορολογία.
Με νεότερη, γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε «προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν και να παρερμηνεύσουν μια φράση μου, που αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές-αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος».

«Η συγκεκριμένη φράση», πρόσθεσε, «αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.