Quantcast
Αναπηρικές συντάξεις: Έρχεται νέα απόφαση από το υπουργείο Εργασίας -Τι είπε η Δ. Μιχαηλίδου για τις εκκρεμείς συντάξεις - enikonomia.gr
share

Αναπηρικές συντάξεις: Έρχεται νέα απόφαση από το υπουργείο Εργασίας -Τι είπε η Δ. Μιχαηλίδου για τις εκκρεμείς συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  για τις αναπηρικές συντάξεις. Όπως επεσήμανε στο MEGA η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου «στο μέτρο των συντάξεων, όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να εργάζονται με το 100% της σύνταξής τους, μπαίνουν και οι αναπηρικές συντάξεις. Οι αναπηρικές συντάξεις είναι συντάξεις προ της ηλικίας συνταξιοδότησης. Ετοιμάζουμε την υπουργική που θα λειτουργεί στο σύστημα κάποιος ο oποίος παίρνει το αναπηρικό επίδομα και την αναπηρική σύνταξη για να μπορεί να εργάζεται ακριβώς επειδή και το επίπεδο προσβασιμότητας το δουλεύουμε όσο μπορούμε. Μέχρι τώρα αυτό δεν ίσχυε».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα ισχύσει αυτό: «Τέλος Φεβρουαρίου. Θα βγάλουμε όχι μόνο την υπουργική αλλά και τη πλατφόρμα για να μπορέσει να δουλέψει» τόνισε και σημείωσε πως «όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη θα μπορούν να εργάζονται έστω και με τηλεργασία».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων. «Το 2019 είχαμε 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο τους τελευταίους 28 μήνες έχουν εκκαθαριστεί περίπου 750.000 συντάξεις. Όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, τον Αύγουστο εκκρεμούσαν 35.000 αιτήσεις και πλέον έχουμε σπάσει το φράγμα των 25.000. Στο τέλος Ιανουαρίου έφτασαν στις 24.000. Όσον αφορά στις επικουρικές, τον Αύγουστο ήταν περίπου 45.000 και πλέον είναι 35.000 σε εκκρεμότητα. Όσον αφορά στις κύριες συντάξεις , καθυστερήσεις υπάρχουν μόνο στις περιπτώσεις που εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις ή γνωματεύσεις ΚΕΠΑ, γι’ αυτό και για την δεύτερη περίπτωση, προχωρούμε σε αύξηση των γιατρών του ΚΕΠΑ. Όσον αφορά στις επικουρικές, το πρόβλημα εντοπίζεται στις περιπτώσεις που είναι τα ταμεία διαδοχικά, από τρία και πάνω. Η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί και επικεντρώνεται σε όσες συντάξεις έχουν κολλήσει χρόνια οι υπολογισμοί τους, θα μας βοηθήσει να λύσουμε και το κομμάτι των το κομμάτι των διαδοχικών που εκκρεμούν» τόνισε η Δ. Μιχαηλίδου.

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.