Quantcast
Ανατροπή με το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή εν μέσω καύσωνα - Σήμερα οι αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Ανατροπή με το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή εν μέσω καύσωνα – Σήμερα οι αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το εάν θα λειτουργήσουν τελικά λόγω του καύσωνα την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας  μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε πως εντός της ημέρας θα ξεκαθαριστεί το τοπίο.

«Είμαστε ήδη σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή στις 16 του μήνα. Τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουμε  σε συνεργασία εάν θα μείνει αυτήν την Κυριακή ανοιχτή η αγορά ή εάν θα μεταφερθεί την επόμενη Κυριακή εξαιτίας αυτών των έκτακτων καιρικών φαινομένων».

Και συνέχισε λέγοντας πως «γενικά δεν είναι εύκολο να ψωνίζει κάποιος με 42 βαθμούς».

Υπενθυμίζεται πως ο προγραμματισμός ήταν να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ, ωστόσο φαίνεται πως καύσωνας θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Καύσωνας «Κλέων»: Τι αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

  •  Το Σάββατο (15-7-2023) οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 30 με 32 βαθμούς.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 29 με 31 βαθμούς.

γ. Στη νησιωτική χώρα τους 36 με 37 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

  • Κυριακή 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αν και προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή,  οι συνθήκες καύσωνα θα διατηρηθούν έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας .

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.