Quantcast
Ανοιχτά αύριο, Κυριακή καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Πώς θα λειτουργήσουν - enikonomia.gr
share

Ανοιχτά αύριο, Κυριακή καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτά θα είναι αύριο, Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 τα εμπορικά καταστήματα ολόκληρης της χώρας στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου του Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ. Όπως ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση του ο ΣΕΛΠΕ τα εμπορικά καταστήματα της Ελλάδας θα λειτουργήσουν τις Κυριακές (17 Δεκεμβρίου 2023, 24 Δεκεμβρίου 2023 και 31 Δεκεμβρίου 2023) από  τις 11 πμ έως  τις 8μμ προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Επίσης επισημαίνεται πως τις καθημερινές ημέρες ( Δευτέρα-Παρασκευή) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9:00 έως τις 9 μμ.

Χριστούγεννα: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν φέτος οι καταναλωτές -Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της έρευνας

Το κοινό αναμένεται να ξοδέψει μεσοσταθμικά την περίοδο των Χριστουγέννων 174 ευρώ κατά κεφαλήν, το οποίο είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με τα 146 ευρώ του 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 6 του ίδιου μήνα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τα αποτελέσματα της οποίας  βασίστηκαν στις απαντήσεις  950 καταναλωτών.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφουν οι τιμές, αλλά και στη μικρή αύξηση που καταγράφει το μέσο εισόδημα των καταναλωτών.  Η συντριπτική πλειοψηφία των αγορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα (48%) ή την εβδομάδα των Χριστουγέννων (43%), με ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού να περιμένει το Δώρο των Χριστουγέννων για να μπορέσει να κάνει τις εορταστικές αγορές του.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Αλλά και τα περισσότερα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Το ωράριο έχει γνωστοποιηθεί στην ιστοσελίδα του κάθε σούπερ μάρκετ . Κάποια θα λειτουργήσουν από τις  11 πμ μέχρι τις 4 μμ, κάποια άλλα από τις 11 π.μ μέχρι τις 7 μμ και κάποια άλλα δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση ακόμα.  Συνεπώς οι καταναλωτές που θέλουν να ψωνίσουν από  τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα αυτού που τους ενδιαφέρει.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.