Quantcast
Άνοιγμα επιχειρήσεων: Οι τρεις επιλογές για τις αναστολές συμβάσεων - Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού - enikonomia.gr
share

Άνοιγμα επιχειρήσεων: Οι τρεις επιλογές για τις αναστολές συμβάσεων – Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

δημοσιεύτηκε:

Τρεις επιλογές έχουν οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μετά την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού για το προσωπικό τους για τον μήνα Ιανουάριο. Αναλυτικά:
-Πρώτη επιλογή:
Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανακαλέσουν όλες τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των μισθωτών εργαζομένων τους προκειμένου να επιστρέψουν εκ νέου στην εργασία τους. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τμήμα του επιδόματος των 534 ευρώ από το κράτος και την αναλογία του μισθού τους θα την πάρουν από τον εργοδότη.
-Δεύτερη επιλογή:
Οι εργοδότες -επιχειρήσεις μπορούν να ανακαλέσουν μόνο ένα τμήμα των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους και να διατηρήσουν ένα άλλο τμήμα σε καθεστώς αναστολής.
-Τρίτη επιλογή
Τέλος οι εργοδότες -επιχειρήσεις μπορούν να διατηρήσουν το 100% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής διότι επιλέγουν να ανοίξουν χωρίς να απασχολήσουν προσωπικό ή να μην ανοίξουν καθόλου. Σε αυτήν την περίπτωση όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ από το κράτος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.