Quantcast
Απορρυπαντικά: Γιατί το ίδιο προϊόν πωλείται ακριβότερο κατά 200% στην Ελλάδα από ό,τι στην Ιρλανδία - Όλα όσα λέει ο Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Απορρυπαντικά: Γιατί το ίδιο προϊόν πωλείται ακριβότερο κατά 200% στην Ελλάδα από ό,τι στην Ιρλανδία – Όλα όσα λέει ο Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Γιατί πολυεθνικές εταιρείες πωλούν ακριβότερα κατά 200% τα απορρυπαντικά για το πλυντήριο στην Ελλάδα από ό,τι στην Ιρλανδία, ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΤ.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν εμφανίστηκε τώρα. Είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό το οποίο εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε. Διαχρονικά υπάρχουν προϊόντα στην Ελλάδα, εισαγόμενα κυρίως, τα οποία είναι πιο ακριβά. Πωλούνται σε πιο ακριβές τιμές από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν και πολύ υψηλότερο εισόδημα εκεί οι πολίτες. Και είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε», απάντησε ο κ. Σκρέκας και ανέφερε τις ενέργειες που κάνει το υπουργείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. 

«Ελέγχουμε το περιθώριο κέρδους. Αυτή τη στιγμή ελέγχονται για το περιθώριο κέρδους και αυτές οι επιχειρήσεις…οι  πολυεθνικές εταιρείες που εισάγουν γνωστά προϊόντα απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει περιθώριο κέρδους σε αυτές και διαπιστωθεί  ότι βγάζουν παραπάνω χρήματα το 2023 σε σχέση με το 2ο21, τότε θα επιβληθούν πολύ ισχυρά πρόστιμα και δεν θα διστάσουμε να ανακοινώσουμε και σε ποιους θα επιβληθούν», σημείωσε. 

Μελέτη για τις διαφορετικές τιμές σε ίδια προϊόντα σε Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ

«Από εκεί και πέρα, συγκρίνουμε και έχουμε αναθέσει μια μελέτη, για να δούμε ποια προϊόντα που πωλούνται στην ελληνική αγορά έχουν μεγάλη διαφορά στο ράφι σε σχέση με τις άλλες, με τα άλλα κράτη μέλη της Ευρώπης. Και εκεί θα προχωρήσουμε σε κλήση τους … σε συζήτηση ώστε να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο τα προϊόντα που πωλούνται στην Ελλάδα είναι σε πολύ πιο ακριβές τιμές. Εφόσον δούμε ότι δεν προσαρμοστούν στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού, τότε εκεί θα αναγκαστούμε να αναλάβουμε ισχυρά μέτρα. Και βεβαίως περιμένουμε και  την  Επιτροπή Ανταγωνισμού να λάβει μέτρα…. να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα όπου χρειάζεται», τόνισε. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.