Quantcast
Μαρινάκης: Δεν θα κόβεται το ρεύμα καταναλωτών σε πληγείσες περιοχές - Τι είπε για τις αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: Δεν θα κόβεται το ρεύμα καταναλωτών σε πληγείσες περιοχές – Τι είπε για τις αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών δεν θα γίνεται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς, όπως αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΙ.  Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, δεν θα υπάρξουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές, δηλ. σε Θεσσαλία, Εύβοια, Τρίκαλα, Πήλιο, Λάρισα και δεν έχουν πληρώσει. 

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε και για το θέμα των αποζημιώσεων. «Άκουγα ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που είχατε πριν από τον Παλαμά, για μια περίπτωση, μάλιστα, που ζήτησα κι εγώ να δούμε -γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή- αν υπάρχει κάποιο γραφειοκρατικό θέμα. Έχουν δοθεί σε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους οι αποζημιώσεις, όπως ανακοινώσαμε χτες, κι αυτό το ποσό ανέρχεται πλέον σε 72,6 εκατομμύρια ευρώ. Είναι σε λιγότερο από ενάμισι μήνα. Είναι υπερπολλαπλάσιοι οι χρόνοι σε σχέση με τον «Ιανό», γιατί, προφανώς, είναι και υπερπολλαπλάσιες οι ανάγκες και πολύ πιο έντονο το φαινόμενο. Δεν έχει προηγούμενο το φαινόμενο αυτό. Είναι προφανές ότι το πλέγμα αυτό δεν είναι μόνο οι επιδοτήσεις, είναι και οι φοροαπαλλαγές» είπε.

«Είναι και το τι ορίζει κανείς ως Κοινωνικό Τιμολόγιο και πώς μπορεί κάποιος, προφανώς, να πληρώσει ή όχι το ρεύμα του. Εδώ είναι μια ειδική κατηγορία η Θεσσαλία, που, προφανώς, έτσι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Δεν υπάρχει ζήτημα, δηλαδή, κανένα και εξειδικεύει το κάθε Υπουργείο τις κινήσεις που κάνει για τους ανθρώπους αυτούς» συμπλήρωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.